♥ ערסול– ישנן תנוחות ערסול שונות, אפשר להיעזר גם במנשא בד שמאפשר נשיאה כזו. תנוחת הערסול שהכי מקלה עליהם מניסיוני היא להחזיק את התינוק כשהגב שלו לבטן שלכם (שניכם מביטים קדימה) ולקפל את הרגליים שלו בעדינות לכיוון הבטן שלו, כאשר הידיים שלכם מתחת לברכיים שלו, ולחבק אותו בעדינות בתנוחה הזו.
ברוב המקרים תוכלו ממש לשמוע ולהרגיש את הגזים משתחררים.
♥פשפושים – בקצרה: לאפשר לתינוק להתרוקן מצרכיו מחוץ לחיתול.
הסבר ארוך יותר: אנחנו נולדים עם אינסטינקט לא לעשות על עצמנו את הצרכים שלנו. החיתולים הם הדרך שלנו להקל על עצמנו ולאפשר לתינוק לעשות את צרכיו בכל מקום ובכל זמן, אך יחד עם זאת, זה סותר את הצורך הטבעי שלנו.
תינוקות מסמנים בסימנים עדינים כשהם צריכים להתפנות וכאשר אין מענה לסימנים אלו, הם בדרך כלל יבכו. אם ניתן מענה לסימנים האלה, הם ימשיכו לסמן אותם ולאמץ לעצמם סימנים חדשים ככל שיגדלו.
אם לא נענה לסימנים האלו וגם לא לבכי (כי אנחנו כלל לא יודעים שבזה מדובר) התינוק יתרגל לעניין החיתול ויעבור לעשות שם את צרכיו מבלי לסמן ומבלי לבכות.
זהו עולם שלם ומופלא של תקשורת עם התינוקות שלנו, אך הוא אינו מתאים לכולם, בטח לא בעולם בו אנחנו חיים היום. אך אם זה מסקרן אתכם ומדבר אליכם, אני ממליצה בחום רב לנסות. יש מידע רב בגוגל וקבוצות ייעודיות לכך בפייסבוק.
♥ שמנים אתריים – לשמנים האתריים יכולת להקל על מערכת העיכול, להרגיע את הגוף ולעזור לו להרפות וגם להרגיע את הרגש.
אם הפשפושים אינם מתאימים לכם והערסולים לא מספיק מקלים, אני מזמינה אתכם לנסות את תערובת הניו בורן שלי, שמכילה בתוכה שמנים אתריים שתומכים בכל מה שתינוק קטנטן צריך: גם תמיכה במערכת החיסון, גם הקלה על מערכת העיכול והרפיה שלה וגם הרגעה. יש למרוח אותה 3 פעמים ביום למניעה והתקפי הגזים פוחתים משמעותית.